Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι ασιατικές αγορές με πρωταγωνιστές τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ευνοούνται από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι ασιατικές αγορές με πρωταγωνιστές τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ευνοούνται από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 8.824 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,09% στις 1.992 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,32% στις 4.473 μονάδες. Ήπια πτώση 0,17% για τον κορεατικό δείκτη Kospi, στην πρώτη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας για την αγορά της Σεούλ που ήταν κλειστή λόγω αργίας.

Κλειστή παραμένει πάντως, η αγορά της Σαγκάης.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στο χθεσινό, πρώτο, debate μεταξύ των δύο μονομάχων για την αμερικανική προεδρία, όπου κατά γενική ομολογία, η εμφάνιση του Μιτ Ρόμνεϊ κρίθηκε με θετικά σχόλια. «Φαίνεται πως ακόμη και η πιο οριακή βελτίωση στα νούμερα του Ρόμνεί ή η πιο αμυδρή ελπίδα νίκης των Ρεπουμπλικάνων αρκεί για να ωθήσει τις αμερικανικές μετοχές.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,09%, στις 13.494,69 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,36% στις 1.450,99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,49% στις 3.135,23 μονάδες

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 78,57 γεν με στήριξη και από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τόσο για τον δείκτη δραστηριοτήτων στον κλάδο υπηρεσιών ISM όσο και για τον αριθμό νέων εργαζομένων που κινήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Τα καλύτερα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνέβαλαν στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν, όπως και οι πρόσφατες αλλαγές στην ιαπωνική κυβέρνηση που υποδεικνύουν ότι ενδέχεται να υπάρξει πιο επιθετική χαλάρωση της πολιτικής, που θα αποδυναμώσει περαιτέρω το γεν» εξηγεί ο Paul Meckel της HSBC. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προχώρησε σε ριζικό ανασχηματισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v