Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά όλοι οι δείκτες. Μίνι ράλι στη Σαγκάη με άλμα 3%. Φήμες για επικείμενη παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας με μαζική ένεση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.

Οι αναφορές για πρωτοβουλία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας με μαζική ένεση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι η βασική αιτία για τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές και το μίνι ράλι που καταγράφεται στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 8.949 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,4% στις 20816 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,42% στις 1988 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX 0,46% στις 4..402 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,75% στις 2059 μονάδες και ο CSI 300 κατά 3,24% στις 2.255 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν μετοχές τραπεζών όπως China Merchants Bank η οποία ενισχύεται κατά 3,4% και η China Construction Βank με άνοδο 2,9%. Ευρεία άνοδο καταγράφουν και μετοχές χρηματιστηριακών εταιρειών. Η Sinolink Securities έκλεισε με κέρδη 10%, η Southwest Securities με άνοδο 6,4% και η Haitong Securities ενισχύθηκε κατά 5,2%.

Στην κινεζική αγορά, υπάρχουν φήμες ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να παρέμβει άμεσα διοχετεύοντας ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Ίσως μάλιστα και κατά τη διάρκεια της αυριανής τοπικής αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v