Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες. Κλειστό το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας. Πιέσεις στο κινεζικό real estate και τους κορεάτες εξαγωγείς.

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές μετά το πάρτι της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας. Στην κινεζική αγορά, πιέσεις δέχεται το real estate ενώ πτωτικά κινούνται και οι κορεατικές εξαγωγικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,12% στις 20.,655 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,26% στις 2002 μονάδες ενώ ο Αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,26% στις 4421 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,21% στις 2098 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,47% στις 2281 μονάδες.

Ο κλάδος του real estate δέχεται τις εντονότερες πιέσεις στην κινεζική αγορά καθώς στο Χονγκ Κονγκ λήφθηκαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φούσκας στην αγορά ακινήτων καθιστώντας πιο αυστηρούς τους όρους για ενυπόθηκα δάνεια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Gemdale υποχωρεί κατά 3.6%, η China Vanke κατά 3.8%, και η Poly Real Estate Group σημειώνει βουτιά 5.8%.

Πιέσεις δέχονται και οι κορεατικές εξαγωγικές εταιρίες καθώς το γουόν ενισχύθηκε σε υψηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου. Η Samsung Electronics υποχωρεί κατά 1.5% και η Kia Motors Corp. κατά 0.9%,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v