Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινα και πάλι τα ασιατικά ταμπλό

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Έντονες πιέσεις στους Ιάπωνες εξαγωγείς. Καμπανάκι κρούει το ΔΝΤ για τις επιπτώσεις της ευρωκρίσης. Νευρικότητα ενόψει κρίσιμων εξελίξεων αυτή την εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους τόσο στην προσεχή συνεδρίαση της Fed όσο και στις κρίσιμες εξελίξεις που αναμένονται στην ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,7% στις 8.807 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,62% στις 19.704 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,24% στις 1.920 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX κινείται χαμηλότερα κατά 0,22% στις 4.348 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,09% στις 2.111 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,14% στις 2.300 μονάδες.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι ιαπωνικές εξαγωγικές εταιρείες καθώς το ευρώ υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 γεν. Έτσι η μετοχή της NEC υποχωρεί κατά 1.7%, η Mitsubishi Motors κατά 2.8% και η Mazda Motor κατά 2.1%. Πτώση 2,2% καταγράφει η μετοχή της Ρanasonic μετά την υποβάθμισή της από τη Moody’s κατά δύο βαθμίδες.

Ενόψει μίας εξαιρετικά κρίσιμης εβδομάδας για τη διεθνή οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί άπαντες να μην υποτιμήσουν τις επιπτώσεις της ευρωκρίσης.

Η πιο κρίσιμη ημέρα της εβδομάδας είναι η Τετάρτη κατά την οποία διεξάγεται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Επίσης, αναμένεται η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ως προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Την Παρασκευή διεξάγεται Eurogroup στην Κύπρο όπου επί τάπητος θα τεθεί η περίπτωση της Ισπανίας. Επίσης αυτή την εβδομάδα, ο Jose Manuel Barroso θα παρουσιάσει επισήμως τις προτάσεις της Κομισιόν για τραπεζική ενοποίηση, ενώ διεξάγονται και οι εκλογές στην Ολλανδία.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.254 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,39%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,03%, στις 3.104 μονάδες. Πτώση 0,62% για τον S&P. στις 1.429 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v