Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Πτωτικά σχεδόν όλοι οι δείκτες και έντονες πιέσεις στο Τόκιο. Νευρικότητα ενόψει της ομιλίας Bernanke στο Jacskon Hole. Αρνητικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές λίγο πριν την κρίσιμη ομιλία του Ben Bernanke στο Jackson Hole και ενώ τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία είναι δυσοίωνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,6% στις 8839 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,41% στις 19.472 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,06% στις 1905 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 4340 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,25% στις 2047 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,25% στις 2205 μονάδες.

Το ισχυρό γεν, αλλά και τα στοιχεία για την οικονομία της Ιαπωνίας είναι από τους βασικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος. Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1,2% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη κατά 1,7%. Επιπλέον, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε για τρίτο συνεχή μήνα ενώ οι δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου συρρικνώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Εν μέσω αυτού του κλίματος και με δεδομένες τις εξελίξεις στην ευρωζώνη όπου ο Ewald Nowotny προειδοποίησε για "μαζική αύξηση της αβεβαιότητας", οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται έντονες πιέσεις. Η Honda Motor υποχωρεί 1.7%, η Nikon κατά 1.9% και η Sharp κατά 8.4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v