Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές ενόψει των ομιλιών Bernanke και Draghi στο συμπόσιο του Jackson Hole.

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές θέλουν να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει και της συνάντησης των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με επτώση 0,57% στις 9.033 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,16% στις 19.830 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi σημείωσε πτώση 0,08% στις 1916 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,38% στις 4389 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite – μετά τα χαμηλά τριετίας που άγγιξε χθες – ενισχύεται κατά 1,12% στις 2.079 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,83% στις 2.246 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τις ομιλίες του Ben Bernanke και του Mario Draghi στα τέλη της εβδομάδας από το συμπόσιο του Jackson Hole ώστε να αποσαφηνιστεί κατά πόσο οι κεντρικές τράπεζες είναι διατεθειμένες να κινητοποιηθούν για να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.

Εν τω μεταξύ οι ειδήσεις δεν είναι ευοίωνες καθώς η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ, για πρώτη φορά φέτος κάνοντας λόγο για «αδύναμες κινήσεις» και μείωση των εξαγωγών.

Κατά συνέπεια, οι μετοχές των ασιατικών εξαγωγικών εταιρειών δέχθηκαν πιέσεις. Επί παραδείγματι η Hyundai Motor υποχώρησε κατά 1.8% και η SK Hynix κατά 2,5%. Στον αντίποδα η μετοχή της Sharp Corp με κέρδη 5.6% καθώς η Hon Hai Precision επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει με την επένδυση στη Sharp. Ανοδικά, με κέρδη 1,8%,κινήθηκε και η μετοχή της Samsung μετά τη χθεσινή βουτιά που ξεπέρασε το 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v