Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαψεύδουν δημοσίευμα για τολμηρές κινήσεις από την ΕΚΤ. Τα βλέμματα στην καυτή ευρωπαϊκή ατζέντα και την Αθήνα.

Με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να διαψεύδουν ότι θα επιβληθεί πλαφόν στα spread των ομολόγων και τους επενδυτές να αναμένουν τις κρίσιμες συναντήσεις αναφορικά με το μέλλον της ευρωζώνης, επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,16% στις 9156 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,47% στις 20009 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,16% στις 1943 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,51% στις 2117 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,73% στις 1943 μονάδες.

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσαν χθες δημοσίευμα του Spiegel βάσει του οποίου θα επιβληθεί ανώτατο όριο στις αποδόσεις των ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας.

Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν την επίσκεψη Juncker στην Αθήνα όπως επίσης και τις συναντήσεις Angela Merkel, Francois Hollande και Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v