Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η νευρικότητα στην Ασία

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Αναθεωρούνται τα σενάρια για τη νομισματική πολιτική στην Κίνα. Στάση αναμονής από τους επενδυτές με το βλέμμα στην ευρωζώνη και την Αθήνα.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς διατυπώνονται νέα σενάρια για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 9.171 μονάδες.. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,72% στις 19.970 μονάδες, ο κορεατικός Kospi καταγράφει οριακές απώλειες 0,08% στις 1045 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,11% στις 4389 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,03% στις 2093 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,24% στις 2284 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία στην Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε 49 από τις 70 πόλεις που παρακολουθεί η κυβέρνηση του Πεκίνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial News, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση του λόγου υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών, όπως ανέμεναν αρκετοί.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που αναμένεται αυτή την εβδομάδα ως προς την κρίση χρέους της ευρωζώνης, κρατά αρκετούς επενδυτές στο περιθώριο. Οι αγορές αναμένουν την επίσκεψη του Jean Claude Juncker στην Αθήνα, τη συνάντηση Merkel-Hollande όπως και τις συναντήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης πάντως αναδεικνύεται η μετοχή της Sharp, η οποία καταγράφει κάθετη πτώση 6,5%, καθώς δημοσίευμα της Mainichi αναφέρει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί στο 20% του εργατικού της δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v