Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές πλην Τόκιο

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας. Κάθετη πτώση 7% για τη Samsung μετά τη δικαστική απόφαση στην Καλιφόρνια. Νέα βουτιά στα κέρδη των βιομηχανικών ομίλων στην Κίνα. Η προσοχή στις κεντρικές τράπεζες.

Έντονη νευρικότητα και σήμερα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδείχθηκε η μετοχή της Samsung η οποία έκλεισε με κάθετη πτώση 7,45% μετά την καταδικαστική για την κορεατική απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια για τη γνωστή διαμάχη με την Αpple.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 9085 μονάδες, με στήριξη κυρίως από την υποχώρηση του γεν που ευνόησε τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,43% στιος 19.793 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,10% στις 1917 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,07% στις 4373 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 1,33% στις 2064 μονάδες και ο CSI 300 κινείται χαμηλότερα κατά 1,69% στις 2237 μονάδες.

Βασική πηγή προβληματισμού ήταν τα κέρδη των εταιρειών του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας που μειώθηκαν τον Ιούλιο για τέταρτο συνεχή μήνα και μάλιστα κατά 5,4%.
Με την επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας και τη δυσοίωνη εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα η προσοχή στρέφεται εκ νέου στις κεντρικές τράπεζες.

Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει στη διάθεσή της εργαλεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να δώσει ώθηση στην οικονομία εάν χρειαστεί. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική που να στηρίζει τους εξαγωγείς.

Οι επενδυτές πάντως, αναμένουν τη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζών στο Jacskon Hole αυτή την εβδομάδα, ενώ αναμένουν εξελίξεις και ως προς το τι μέλλει γενέσθαι και με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v