Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές. Η προσοχή στρέφεται Jackson Hole όπου την Παρασκευή ξεκινά η ετήσια σύνοδος των κεντρικών τραπεζιτών.

Μικτή εικόνα με περιορισμένες κινήσεις παρουσιάζουν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο Jackson Hole όπου την Παρασκευή ξεκινά η ετήσια σύνοδος των κεντρικών τραπεζιτών.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρηδ 0,4% στις 9059 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,02% στις 19.810 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,64% στις 1928 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,1% στις 4382 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,62% στις 2060 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,69% στις 2223 μονάδες.

Με τους αναλυτές να προειδοποιούν για περαιτέρω επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας, οι αγορές φαίνεται πως στηρίζουν τις ελπίδες τους για αναστροφή του κλίματος στις κεντρικές τράπεζες. Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ben Bernanke την Παρασκευή και το εάν θελήσει ο επικεφαλής της Fed να δεσμευθεί για έναν τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική κίνηση του Mario Draghi να ακυρώσει την ομιλία του που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, εξέλιξη που τελικά οι αγορές είδαν θετικά, ενόψει και της συνόδου της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου, από την οποία επίσης υπάρχουν υψηλές προσδοκίες.

Σε πρωταγωνιστή και της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Samsung η οποία ανακάμπτει με κέρδη 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v