Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες με τον μεταλλευτικό κλάδο να βρίσκεται στο στόχαστρο. Κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Τα βλέμματα στην αυριανή ομιλία του Ben Bernanke

Έντονες πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές με τον μεταλλευτικό κλάδο να βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή ομιλία του Ben Bernanke

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,95% στις 8983 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,12% στις 19.567 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,15% στις 1906 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 0,94% στις 4340 μονάδες.
 
Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,46% στις 2043 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,43% στις 1906 μονάδες.

Η απροσδόκητη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο, δεν κατόρθωσε να στηρίξει τις ασιατικές αγορές. Συγκεκριμένα ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ στο β’ τρίμηνο ανήλθε στο 1,7% όταν σε προηγούμενη μέτρηση είχε εκτιμηθεί στο 1,5%

Αντιθέτως, οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο συμπόσιο του Jackson Hole ώστε να αποσαφηνιστεί εάν θα υπάρξει τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία δεν είναι θετικά καθώς τον Ιούλιο μειώθηκαν για πρώτη φορά από το Νοέμβριο και μάλιστα κατά 0,8%.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν έντονες πιέσεις στις τιμές των μετάλλων και κατά συνέπεια στον ευρύτερο μεταλλευτικό κλάδο. Έτσι, η μετοχή της Nippon Steel υποχωρεί κατά 4.2%, της Kobe Steel κατά 1.6% και της JFE Holdings κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v