Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο με περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερουυς δείκτες. Πιέσεις κυρίως στα blue chips. Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία. Η προσοχή στρέφεται στην ΕΚΤ.

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ασιατικές αγορές με περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες καθώς οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,1% στις 8775 μονάδες. Στο Χονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,23% στις 19.515 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1907 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,7% στις 4321 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,45% στις 2050 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,58% στις 2215 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, όπως αναμενόταν, αλλά στην σχετική ανακοίνωση παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία ως προς την πορεία της κινεζικής οικονομίας, για την οποία άλλωστε, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες δεν ήταν θετικά.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμες εξελίξεις αυτή την εβδομάδα, με κυριότερη τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή και τα οποία θα μπορούσαν να «επιβάλουν» στη Fed τον τρόπο που θα κινηθεί.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, τα blue chips δέχοντια τις εντονότερες πιέσεις. Η μετοχή της Softbank καταγράφει πτώση 3,2% και η NEC Corp υποχωρεί κατά 1,7%. Πτωτικά κινούνται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με την Toyota να υποχωρεί κατά 1%, τη Suzuki κατά 1,3% και τη Mazda κατά 1,1%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v