Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Μικτή εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη. Στάση αναμονής από τους επενδυτές ενόψει κρίσιμης εβδομάδας για την ευρωζώνη.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το ράλι της Παρασκευής. Η εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη είναι μικτή ενώ παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν σημαντικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης εβδομάδας για την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,03% στις 8869 μονάδες. Παρομοίως στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,08% στις 19.875 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,25% στις 1.924 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,16% στις 4.355 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατ΄α0,15% στις 2130 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,29% στις 2324 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό από ότι τον προηγούμενο μήνα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εισαγωγές μειώθηκαν αντικατοπτρίζοντας την επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα επιβραδύνθηκε.
Παράλληλα, μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ αυξάνονται οι πιθανότητες για τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

Οι επενδυτές πάντως, αναμένουν εξελίξεις στη μάχη κατά της ευρωκρίσης αυτή την εβδομάδα. Η πιο κρίσιμη ημέρα είναι η Τετάρτη κατά την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας θα κρίνει τα η νομιμότητα του γερμανικού νομοσχεδίου για τον ESM. Την Παρασκευή διεξάγεται Eurogroup στην Κύπρο όπου επί τάπητος θα τεθεί η περίπτωση της Ισπανίας.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, ο Jose Manuel Barroso θα παρουσιάσει επισήμως τις προτάσεις της Κομισιόν για τραπεζική ενοποίηση, ενώ διεξάγονται και οι εκλογές στην Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v