Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Ασία ενόψει Fed

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα από τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων για την ευρωζώνη και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Fed.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα από τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων για την ευρωζώνη και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Fed.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 8.995 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,15% στις 20.014 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 1.950 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,51% στις 4360 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,2% στις 2.122 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,12% στις 2.317 μονάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.333 μονάδες με οριακά κέρδη 0,07%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.114 μονάδες με άνοδο 0,32%. Στις 1.437 μονάδες ο S&P με άνοδο 0,24%.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg- οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πως η Fed θα δεσμευθεί να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τα επιτόκιά της μέχρι το 2015.

Ως προς τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αν και υπό όρους, ενώ και οι Ολλανδοί ψήφισαν τελικά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, απομακρύνοντας δύο από τα βασικότερα εμπόδια στη μάχη κατά της ευρωκρίσης.

Από πλευράς μετοχών, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η LG Display, η κορεατική εταιρεία που είναι και προμηθευτής της Apple, υποχωρεί κατά 2,5% μετά την χθεσινή παρουσίαση του iPhone. Στον αντίποδα, η Sony και η Panasonic κατέγραψαν κέρδη 2,8% καθώς ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών στη διοίκηση. Ράλι 3,1% για τη Nintendo ενόψει της παρουσίασης του νέου Wii.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v