Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Κέρδη για τις περισσότερες αγορές πλην Ιαπωνίας. Αισιοδοξία από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Rajoy. Μαζική ένεση ρευστότητας από την κεντιρκή τράπεζα της Κίνας.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ασιατικές αγορές με την εξαίρεση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές αναθάρρησαν από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στην Ισπανία ενώ παράλληλα υπάρχει και η είδηση για τη μαζική ένεση ρευστότητας στην αγορά από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,89% στις 8870 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,4% στις 20.844 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi καταγράφει άνοδο 0,38% στις 1996 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,09% στις 4406 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,93% στις 2.075 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,13% στις 2.277 μονάδες.

«Μετά την έντονη νευρικότητα ως προς τον προϋπολογισμό της Ισπανίας, το αποτέλεσμα είναι συμβατό των προσδοκιών, αν και ακόμη λείπουν πολλές λεπτομέρειες» εξηγούν οι αναλυτές της ΒΝΡ Paribas.

Κέρδη καταγράφει ο πετρελαϊκός κλάδος, συνεπεία και της ανοδικής πορείας στην τιμή του μαύρου χρυσού, που την Πέμπτη ενισχύθηκε κατά 2 δολάρια/βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Έτσι η Japan Petroleum Exploration ενισχύθηκε κατά 1,3% και η Santos κατά 1%. Κέρδη κατέγραψαν και οι χαλυβουργίες με την Kobe Steel στο +3,3%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν κυρίως οι ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v