Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων η ιαπωνική αγορά

Υπό πίεση το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά το μπαράζ αρνητικών μεγεθών από Κίνα, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα. Περιορισμένος όγκος συναλλαγών. Κλειστές οι αγορές Σαγκάης, Χονγκ Κονγκ και Σεούλ λόγω αργίας.

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές μετά το μπαράζ αρνητικών μεγεθών για την Κίνα, την Ιαπωνία αλλά και τη Νότιο Κορέα. Περιορισμένος ο όγκος των συναλλαγών καθώς οι αγορές Σαγκάης, Χονγκ Κονγκ και Σεούλ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,83% στις 8.796 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 4406 μονάδες. Ο δείκτης MSCi Ασίας Ειρηνικού υ ποχωρεί κατά 0,7% στις 121,65 μονάδες.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει ως προς την πορεία της διεθνούς οικονομίας. Τα τελευταία στοιχεία από την Ασία δεν είναι ευοίωνα. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης δείχνει συρρίκνωση δραστηριοτήτων για 7ο συνεχή μήνα, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου καταγράφηκε σημαντική επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος ενώ μειώθηκαν και οι εξαγωγές της Νοτίου Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v