Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και ήπιες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία κάτά 25 μ.β.. Ανοδικά οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών και οι χαλυβουργίες

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης είναι κλειστές λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,12% στις 8.786 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 1.996 μονάδες. Κέρδη 1,06% για τον αυστραλιανό ASX στις 4.455 μονάδες.

Η Reserve Bank of Australia αιφνιδιάζοντας άπαντες μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης το 3,25%. Η κίνηση αυτή έδωσε ώθηση στις μετοχές εξαγωγικών εταιριών.Στο Τόκιο, η μετοχή της Sony ενισχύθηκε κατά 1.9%, της Toshiba κατά 1.6% και της Mazda Motor κατά 2.3%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδείχθηκε η Softbank με κέρδη 2.7% μετά τις αναφορές για εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας eAccess Ltd.
Ανοδικά κινείται και ο κλάδος της χαλυβουργίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της JFE Holdings ενισχύεται κατά 2,3% και της Kobe Steel κατά 6,7%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v