Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο και περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Κλειστές οι αγορές σε Σαγκάη και Σεούλ. Απότομη επιβράδυνση στον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών. Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην Ισπανία.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ασιατικές αγορές. Ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός καθώς οι αγορές σε Σαγκάη και Σεούλ εξακολουθούν να είναι κλειστές λόγω αργίας. Τα οικονομικά μεγέθη από την Κίνα όμως, δεν είναι θετικά, ενώ το θέμα της Ισπανίας απασχολεί ευρέως τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,45% στις 8.746 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατ΄α0,08% στις 20.856 μονάδες. Κέρδη 0,15% καταγράφει ο αυστραλιανός ASX στις 4458 μονάδες.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,24%, στις 13.482,36 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,09% στις 1.445,75 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,21% στις 3.120,04 μονάδες.

Η εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη άλλωστε, δεν ήταν θετική. Σήμερα ανακοινώθηκε απότομη επιβράδυνση του κινεζικού κλάδου υπηρεσιών με τον σχετικό δείκτη ΡΜΙ να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας.

Εκτός από τις ανησυχίες για τη διεθνή επιβράδυνση όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες νευρικότητας. «Η υπομονή όλων εξαντλείται. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το επίσημο αίτημα της Ισπανίας για καθολική στήριξη της οικονομίας που θα πυροδοτήσει και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» εξηγεί ο Mitul Kotecha της Credit Agricole και συμπλήρωσε: «Η αργία στην Κίνα και η διστακτικότητα ενόψει των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή κρατά την αγορά σε όρια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v