Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι αγορές με κινητήριο δύναμη τον κλάδο των εμπορευμάτων. Βελτίωση του κλίματος από τα θετικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Τα βλέμματα στην αμερικανική ανεργία. Μεταλλευτικές και χρηματοοικονομικός κλάδος στο επίκεντρο

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη τα σημαντικά κέρδη που καταγράφονται στον κλάδο των εμπορευμάτων. Το κλίμα βελτιώθηκε μετά τα χθεσινά θετικά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων στις ΗΠΑ, αν και οι επενδυτές διστάζουν να πάρουν μεγάλες θέσεις μέχρις ότου ανακοινωθεί σήμερα και ο δείκτης ανεργίας για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Πολλώ δε μάλλον, όταν και η αγορά της Σαγκάης είναι κλειστή, κατά την τελευταία ημέρα της «Χρυσής Εβδομάδας».

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 8863 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,34% στις 20.978 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 1.995 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,92% στις 4.513 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδας καταγράφει ισχυρή άνοδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Newcrest Mining ενισχύεται κατά 2,8% και της Sumitomo Metal Mining κατά 2,9%.

Στην ιαπωνική αγορά, ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη Mizuho Ginancial Group να καταγράφει κέρδη 0,8% και την Daiwa Securities κατά 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v