Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις για τις περισσότερες αγορές πλην Τόκιο. Προβληματισμός μετά τα νέα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Πιέσεις στο μεταλλευτικό κλάδο.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία και ενώ οι επενδυτές προβληματίζονται από την αδράνεια στην αντιμετώπιση της ευρωκρίσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο , ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,51% στις 8.577 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,05% στις 21.125 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,52% στις 1.923 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,1% στις 4.505 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,59% στις 2.092 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,61% στις 2.290 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σημαντική αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην Κίνα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στο 1,9% ενώ αιφνδιαστική χαρακτηρίζεται η μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού κατά 3.6% τον ίδιο μήνα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αδύναμα εμπορικά στοιχεία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ και ο τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκιών.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μικτά στοιχεία και αναμένουν τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. «Εάν ο ρυθμός ανάπτυξης βρεθεί κοντά στην πρόβλεψη της αγοράς στο 7,4%, τότε οι αρχές μπορεί να διατηρήσουν την ίδια επιφυλακτική προσέγγιση για την ώθηση της οικονομίας» αναφέρει η CommSec

Έντονες πιέσεις δέχθηκε ο μεταλλευτικός κλάδος με την Aluminun Corp of China να υποχωρεί κατά 1,6% και τη Jiangxi Copper κατά 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v