Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό. Σενάρια για νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων στην Ιαπωνία. Δημιουργούνται προσδοκίες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Η Moody's δεν ακολούθησε την S&P σε υποβάθμιση της Ισπανίας.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές και κυρίως η ιαπωνική καθώς υπάρχουν αναφορές για νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων από την κυβέρνηση Noda. Επίσης, από το μέτωπο της ευρωκρίσης, οι αγορές δημιουργούν προσδοκίες εν όψει της συνόδου κορυφής, ενώ παράλληλα ενθαρρυντική είναι και η απόφαση της Moody’s να μην προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,21% στις 8.806 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχυέται κατά 1,04% στις 21.427 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,7% στις 1.955 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,82% στις 4.550 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,44% στις 2.108 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,24% στις 2.303 μονάδες.

Τράπεζες, ναυτιλία και βασικοί πόροι είναι οι κλάδοι που καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα συγκαλέσει σήμερα Τετάρτη υπουργικό συμβούλιο όπου θα αποφαστιστούν νέα αναπτυξιακά μέτρα για την Ιαπωνία.
Αναλυτές αναφέρουν επίσης ότι ακόμη και η πορεία του χθεσινού debate για τις αμερικανικές εκλογές, όπου η εμφάνιση του Barak Obama κέρδισε τις εντυπώσεις, παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος στα χρηματιστήρια.

Ως προς την αγορά συναλλάγματος, το γεν κινείται χαμηλότερα έναντι του ευρώ, καθώς δημιουργούνται προσδοκίες ότι στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη η Μαδρίτη θα καταθέσει αίτημα στήριξης από τον ΕSM ώστε να ξεκινήσει και το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v