Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Ευρεία άνοδο καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με στήριξη από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και καθώς δημιουργούνται προσδοκίες για τη σημερινή σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Ευρεία άνοδο καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με στήριξη από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και καθώς δημιουργούνται προσδοκίες για τη σημερινή σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2% στις 8.982 μονάδες που είναι και το υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,81% στις 21.589 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,2% στις 1.959 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,66% στις 4.580 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,3% στις 2.133 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,58% στις 2.337 μονάδες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας διαμορφώθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 7,4% (από 7,6% το δεύτερο τρίμηνο). Μπαράζ οικονομικών μεγεθών όμως, όπως οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις παγίων στοιχείων ενεργητικού, ξεπέρασαν τις προσδοκίες με αποτέλεσμα να εδραιώνεται η εκτίμηση για ανάκαμψη το τέταρτο τρίμηνο.

«Οι επενδυτές περιλαμβάνουν πλέον μεγαλύτερο κίνδυνο στο χαρτοφυλάκιό τους, ενώ τα funds προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους" εξηγεί και ο Alan Lam, της Julius Baer Greater China.

Επίσης, το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό ενός μήνα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 79,22 γεν γεγονός που έδωσε ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Κυκλικοί κλάδοι ενισχύονται όπως ο ευρύτερος κλάδος βασικών πόρων. Η Aluminum Corp of China καταγράφει άλμα 4% η Jiangxi Copper ενίσχυση 3%, China Shenhua Energy κέρδη 1.8% και η China Petroleum & Chemical Corp., ενισχύεται κατά 2.9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v