Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα από τις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές κινούνται με βήμα σημειωτόν αναμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα από τις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές κινούνται με βήμα σημειωτόν αναμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,36% στις 8.975 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 21.944 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 1,05% στις 1.928 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,23% στις 4.503 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,91% στις 2.094 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,95% στις 2.280 μονάδες.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,15%, στις 13.112,82 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,22% στις 1.417,26 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,59% στις 2.999,66 μονάδες

«Το κλίμα εξακολουθεί να είναι υποτονικό στις αγορές τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Paul Robinson της Barclays Capital και συμπλήρωσε: «νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των Treasuries, κυρίως επειδή θα επηρεάσει την επιλογή του διαδόχου του Ben Bernanke στο τιμόνι της Fed. Δεδομένου ότι και άλλες τοποθετήσεις εξαρτώνται από την πορεία των Treasuries, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές για το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα»

Στην κινεζική αγορά τις εντονότερες πιέσεις δέχεται ο ευρύτερος κλάδος του Real Estate με την Gemdale Corp να υποχωρεί κατά 2.4% και την Poly Real Estate Group κατά 2.3%. Πτωτικά κινούνται και οι μεταλλευτικές, καθώς η Aluminum Corp. of China υποχωρεί κατά 2.6% και η Angang Steel κατά 2%.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Κίνα άλλωστε, σε δύο ημέρες ξεκινά το 18ο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος από το οποίο θα προκύψει η αλλαγή ηγεσίας αλλά και στρατηγικής για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στην ιαπωνική αγορά, τα προβλήματα εντείνονται για τη Sharp. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβλέπει ζημιές ρεκόρ για την οικονομική της χρήση θέτοντας μάλιστα και θέμα βιωσιμότητας. Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση κατά 3 βαθμίδες και η μετοχή της εταιρείας συνεχίζει σε έντονα πτωτική πορεία.

Τέλος, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, στο 3,25%, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το περιθώριο θα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v