Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για τη δημοσιονομική κατάσταση σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Η κόντρα ΔΝΤ - ευρωζώνης και η νευρικότητα για Ελλάδα. Πιέσεις σε τράπεζες και εμπορεύματα.

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τα δημοσιονομικά θέματα σε ΗΠΑ και ευρωζώνη, ειδικότερα μετά την έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,18% στις 8.661 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,85% στις 21.247 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,59% στις 1.889 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 1,47% στις 4.404 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,43% στις 2.049 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,72% στις 2213 μονάδες.

Η νευρικότητα εστιάζεται στην πορεία της διεθνούς οικονομίας. Μία ημέρα νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η Ιαπωνία βυθίστηκε εκ νέου σε ύφεση. Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η αυτόματη επιβολή μέτρων που θα φρενάρουν απότομα τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι πλέον απειλητική. Από το χθεσινό Eurogroup παράλληλα, οι επενδυτές έμειναν με την εικόνα της έντονης διαφωνίας μεταξύ της Christine Lagarde και του Jean Claude Juncker ως προς τον τρόπο χειρισμού του ελληνικού προβλήματος.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% στα 1,2673 δολ.. ενώ πτωτικά κινείται και ο κλάδος των εμπορευμάτων. Η BHP Billiton υποχωρεί κατά 1,6%, η Petrochina κατά 1,2% και η China Coal Energy κατά 1,6%.

Πιέσεις δέχεται και ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Η Westpac Banking Corp υποχωρεί κατά 2,2%, η Nomura Holdings κατά 0,4% και η China Construction Bank Corp. κατά 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v