Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα προβληματίζει τις ασιατικές αγορές

Στο κόκκινο τα περισσότερα ασιατικά ταμπλό μετά τα νέα απογοηευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Νευρικότητα και για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Στο στόχαστρο μετοχές εξαγωγικών εταιρειών.

Με αφορμή τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες υποχωρούν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,2% στις 8440 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 18.636 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,49% στις 1834 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,41% στις 4116 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,16% στις 2368 μονάδες και ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,28% στις 2624 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κίνας, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης μειώθηκε τον Μάιο στο 50,4 από 53,3 τον προηγούμενο μήνα., Οι αναλυτές προέβλεπαν σαφώς μικρότερη μείωση στο 51,1. Ο αντίστοιχος δείκτης που συντάσσει η HSΒC μειώθηκε στο 48,4 από 49,3 τον προηγούμενο μήνα, έναντι αρχικής ένδειξης στο 48,7.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι στην οικονομία» αναφέρει έκθεση της IHS Global Insight .

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κλιμακώνεται η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία σήμερα για την ανεργία και τον μεταποιητικό τομέα σε ευρωζώνη, αλλά και ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια, οι μετοχές που δέχονται τις εντονότερες πιέσεις είναι εκείνες των εξαγωγικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Sony Corp υποχωρεί κατά 2.6%, η Advantest Corp κατά 2.4% και η Mazda Motor κατά 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v