Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές για τους δείκτες. Με την κρίση της ευρωζώνης να κλιμακώνεται, ενώ Πεκίνο και Μόσχα προειδοποιούν για τις διεθνείς επιπτώσεις, οι περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να μείνουν στο περιθώριο.

Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Με την κρίση της ευρωζώνης να κλιμακώνεται, ενώ Πεκίνο και Μόσχα προειδοποιούν για τις διεθνείς επιπτώσεις, οι περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να μείνουν στο περιθώριο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 8580 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 18620 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,53% στιος 1824 μονάδες, ενώ ο Αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,61% στιος 4081 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,63% στις 2336 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,72% στις 2576 μονάδες.

Η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Monti ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα παραμείνει στο ευρώ έδωσε μία ανάσα στους επενδυτές. Η νευρικότητα ωστόσο, παραμένει καθώς κατά τη σύνοδο Κορυφής έγινε σαφής η πλήρης διάσταση απόψεων Γαλλίας, Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κίνα προειδοποίησε ότι έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πλήξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες κι στη συνέχιεα τις εξαγωγές της Κίνας. Παράλλλα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στη Ρωσία στην περίπτωση όπου πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει νέα παγκόσμια κρίση και βουτιά στην τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας, μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά συνέπεια, οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Lenovo Group υποχωρεί κατά 2.2% και η Sony Corp κατά 3.4%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v