Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Κέρδη για τους περισσότεορυς ασιατικούς δείκτες με κινητήριο δύναμη τις χαμηλές αποτιμήσεις αλλά και το σχέδιο 4 σημείων του προέδρου Ομπάμα για ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με κινητήριο δύναμη τις χαμηλές αποτιμήσεις, αλλά και τις αναφορές για επενδύσεις fast track στην Κίνα.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,1% στις 8729 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,31% στις 19,169 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 1,64% στις 1828 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX 1,21% στις 4174 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,81% στις 2367 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,14% στις 2626 μονάδες.

Ελλείψει αρνητικών ειδήσεων από την ευρωζώνη και με τον πρόεδρο Ομπάμα να διακηρύσσει πως «οι διεθνείς ηγέτες θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη» και να παρουσιάζει στρατηγική 4 σημείων για την ευρωζώνη, οι επενδυτές τόλμησαν να επωφεληθούν τις χαμηλές αποτιμήσεις που παρουσιάζονται στις ασιατικές αγορές

Δημοσίευμα της China Securities Journal παράλληλα, αναφέρει ότι η Κίνα θα εφαρμόσει διαδικασία fast track για επενδύσεις σε έργα υποδομών και θα επισπεύσει συγκεκριμένες επενδύσεις που είχαν οριστεί για το τέλος του έτους ή και για το 2013. Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να δοθεί ώθηση στην οικονομία, όπως είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός Wen Jiabao προ ημερών.

Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί ώθηση στις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές κυρίως εξαγωγικών εταιρειών που είχαν δεχθεί και τις εντονότερες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, η Mazda Motor ενισχύεται κατά 2,9% και η Nissan Motor κατά 3,6%

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των βασικών πόρων. Ενδεικτικά, η μετοχή της Aluminum Corp of China καταγράφει κέρδη 3,1%, η Jiangxi Copper Co ενισχύεται κατά 3% και η Rio Tinto κατά 1.4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v