Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος σχεδόν όλοι οι ασιατικοί δείκτες. Προβληματισμός για τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας. Πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της JPMorgan.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, αλλά και η σοκαριστική αποκάλυψη της JPMorgan για ζημίες 2 δισ. δολ. από λάθος είναι οι βασικοί παράγοντες για τη σημερινή νέα πτωτική πορεία των ασιατικών αγορών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,63% στις 8953 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,26% στις 19971 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 1,43% στις 1917 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες 0,47% στις 2398 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,54% στις 2642 μονάδες.

Η παραδοχή της JPMorgan Chase για τις ζημίες από trading πιστωτικών παραγώγων έθεσε σε κλοιό πιέσεων τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο στις ασιατικές αγορές. Στο Τόκιο η μετοχή της Nomura Holdings υποχώρησε κατά 1,4% και της Aozora Bank κατά 1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ η Industrial & Commercial Bank of China καταγράφει πτώση 1,6%.

Βουτιά 5,1% κατέγραψε η μετοχή της Sony, η οποία μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, οι αναλυτές προβληματίστηκαν από τα όσα ανακοίνωσε η Κίνα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 9,3%, ποσοστό πολύ μικρότερο από το 12% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,1%, επίσης χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v