Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό πλήγμα στις ασιατικές αγορές

Έντονες πιέσεις και σήμερα στις ασιατικές αγορές. Τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Στο στόχαστρο οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών λόγω του ισχυρού γεν.

Έντονες πιέσεις δέχονται και σήμερα οι ασιατικές αγορές με τα βλέμματα των επενδυτών να επικεντρώνονται και πάλι στην Ελλάδα, στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και στα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,49% στις 9045 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,91% στις 20299 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,85% στις 1950 μονάδες. Ο Αυστραλιανός ASX έκλεισε με απώλειες 1% στις 4332 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanhgai Composite υποχωρεί κατά 1,41% στις 2414 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,7% στις 2663 μονάδες.

«Όσο συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια, η παρουσίας της Ελλάδας στην ευρωζώνη υπό την παρούσα μορφή τίθεται σε κίνδυνο» αναφέρει η Bank of Amerika Merrill Lynch.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα το ευρώ, με αποτέλεσμα οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών (κυρίως στην Ιαπωνία) να βρίσκονται στο στόχαστρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v