Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Σήμερα δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας και ΕΚΤ. Έντονες πιέσεις στις μετοχές των κινεζικών τραπεζών.

Ο έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, αλλά και η νευρικότητα ως προς την πορεία των κινεζικών τραπεζών είναι οι βασικοί παράγοντες για το αρνητικό πρόσημο που καταγράφουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι περισσότεροι δείκτες της Ασίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,44% στις 21215 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει πτώση 0,28% στις 1993 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,14% στις 4498 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 2437 μονάδες ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,14% στις 2687 μονάδες.

Η ιαπωνική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας όλη την εβδομάδα.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης που ανακοινώθηκαν χθες, όπως και το νέο ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στην ευρωζώνη ήταν η αφορμή για την αλλαγή του κλίματος στις ασιατικές αγορές. Οι επενδυτές άλλωστε, αναμένουν σήμερα την κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία – την πρώτη μετά την υποβάθμιση της χώρας από την S&P – αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα στο 1%. Η προσοχή όμως, εστιάζεται στη συνέντευξη του Mario Draghi και στο εάν θα δώσει ενδείξεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές του κινεζικού τραπεζικού κλάδου. Η μετοχή της Bank of China υποχωρεί κατά 4% και της China Construction Bank κατά 3,3%. Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η επενδυτική Temasek πουλά μετοχές των δύο τραπεζών με σημαντικό discount, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό για την πορεία των κινεζικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v