Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Η είδηση για διπλασιασμό των κερδών της Apple έδωσε ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο. Ανακούφιση από τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοπρασιών σε Ισπανία και Ολλανδία.  

Με στήριξη από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από αμερικανικές εταιρίες, αλλά και από το γεγονός ότι Ισπανία και Ολλανδία πέτυχαν χθες ανεμπόδιστα την χρηματοδότησή τους από τις αγορές, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,98% στις 9561 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,18% στις 20-640 μονάδες. Κέρδη 0,07% για τον αυστραλιανό ASX στις 4433 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,07% στις 1961 μονάδες.

Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,35% στις 2397 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,41% στις 2615 μονάδες.

Η είδηση για τον διπλασιασμό των κερδών της Apple έδωσε ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Advantest Corp ενισχύεται κατά 2,5%, της Tokyo Elektron κατά 1% και της Samsung κατά 2,1%.

Ειδικότερα στην ιαπωνική αγορά, ανοδικά κινήθηκε και ο εξαγωγικός κλάδος λόγω των κινήσεων στην αγορά συναλλάγματος και την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v