Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες. Στο στόχαστρο ο τεχνολογικός κλάδος. Ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, αλλά και απογοήτευση από τα στοιχεία για τις ΗΠΑ.

Σε κλίμα νευρικότητας διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές. Οι περισσότεροι δείκτες ακολουθούν κατά πόδας την χθεσινή πτωτική πορεία της Wall Street ενώ οι επενδυτές προβληματίζονται για τις εξελίξεις στην Γηραιά Ήπειρο, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 9561 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,01% στις 20993 μονάδες. Απώλειες 1,26% καταγράφει ο κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 4444 μονάδες.

Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,01% στις 2402 μονάδες και τον CSI 300 κατά 1,17% στις 2626 μονάδες. Οι κινεζικοί δείκτες ωθούνται από τα σενάρια περί νέων κινήσεων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Σενάρια που ενισχύθηκαν χθες, μετά το δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua που ανέφερε ότι στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχθηκε τις εντονότερες πιέσεις όπως άλλωστε, συνέβη και χθες στην Wall Street. Παράλληλα, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν χθες για τις ΗΠΑ δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, η μείωση κατά 2,6% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο και η διολίσθηση του δείκτη μεταποίησης Fed Φιλαδέλφειας στο 8,5% τον Απρίλιο πίεσαν χαμηλότερα τους δείκτες της Wall. Και όλα αυτά, ενώ η Moody’s προειδοποιεί για πιθανή χρεοκοπία των οικονομιών της Ισπανίας και Ιταλίας σε περίπτωση που οι αποδόσεις των εν λόγω ομολόγων παραμείνουν στα σημερινά υψηλά επίπεδα.
Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,53%, στις 12.963,39 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,59% στις 1.376,91 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,79%, στις 3.007,56 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v