Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία. Οι εξελίξεις από τις κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και Ιαπωνίας προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία και ενώ οι εξελίξεις από τις κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και Ιαπωνίας προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 9538 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,13% στις 20359 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με πτώση 0,13% στις 1994 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με υποχώρηση 0,65% στις 4373 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,57% στις 2272 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,76% στις 2476 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ παράλληλα δεν έκανε καμία αναφορά στο ενδεχόμενο νέων μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως περίμεναν αρκετοί αναλυτές. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, σε χθεσινή του ομιλία δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ «απέχει ακόμη πολύ από την ανάκαμψη».

Επιπλέον, η κινεζική οικονομία ανακοίνωσε εμπορικό πλεόνασμα για τον Μάρτιο ύψους 5,35 δισ. δολ. καθώς η αύξηση των εξαγωγών ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη νέα ανοδική πορεία του πληθωρισμού (άγγιξε το 3,6%) θέτει σε νέα βάση τα σενάρια για ενδεχόμενες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Από πλευράς κλάδων, οι μετοχές του ευρύτερου real estate στην αγορά του Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να δέχονται έντονες πιέσεις. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες (άλμα 2,7% για την μετοχή της Toyota).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v