Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωσή στις ασιατικές αγορές δια χειρός Fed

Με την Fed πρακτικά να αποκλείει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης οι ασιατικές αγορές καταγράφουν ισχυρή πτώση. Ο μεταλλευτικός κλάδος αλλά και οι μετοχές εταιρειών λιανικού εμπορίου βρίσκονται κυρίως στο στόχαστρο

Με την Fed πρακτικά να αποκλείει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης οι ασιατικές αγορές καταγράφουν ισχυρή πτώση. Ο μεταλλευτικός κλάδος αλλά και οι μετοχές εταιρειών λιανικού εμπορίου βρίσκονται κυρίως στο στόχαστρο.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κάθετη πτώση 2,29% στις 9819 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 1,5% στις 2018 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% στις 4422 μονάδες.

Κλειστά είναι τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης λόγω αργίας.

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι αναφέρεται "Μια ομάδα μελών σημείωσε ότι η έναρξη ενός επιπρόσθετου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης μπορεί να κριθεί απαραίτητη αν η οικονομία χάσει το momentum ή αν ο πληθωρισμός μείνει κάτω από το 2%". Εξέλιξη που σβήνει τις ελπίδες για νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είχε αναφέρει ακόμη και Bill Gross της Pimco.

Κατά συνέπεια, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχθηκαν έντονες πιέσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην ιαπωνική αγορά. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της BHP Billiton υποχώρησε κατά 1,6% και της Newcrest Mining κατά 1,5%.

Στον αντίποδα, ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκίνητων στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Hyundai καταγράφει κέρδη 2,2%, της Kia 1% και της Toyota 0,6%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v