Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί το νέο τρίμηνο για ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας, αλλά και την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ιαπωνία. Ανοδικά οι εξαγωγής λόγω της υποχώρησης του γεν.

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα μακροοικονομικά μεγέθη της Κίνας, αλλά και την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 10109 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi ενισχύεται κατά 0,76% στις 2029 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,47% στις 2262 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,48% στις 2454 μονάδες.

Εξαίρεση αποτελεί το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,42% στις 20468 μονάδες, κυρίως υπό την πίεση που καταγράφεται στον ευρύτερο κλάδο του real estate όπου συνεχίζεται η «αιμορραγία» βασικών εταιρειών μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ιαπωνική αγορά, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών κινούνται ανοδικά με στήριξη από την υποχώρηση του γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 83,21 γεν ανά δολάριο από 82,83 γεν την Παρασκευή.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει και ο τραπεζικός κλάδος καθώς δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας καταγράψουν για την οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου συνολικά κέρδη 2 τρισ. γεν (24,2 δις. δολ), που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 30% από το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση του κλίματος στις ασιατικές αγορές ήταν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης απροσδόκητα ενισχύθηκε στο 53,1 τον Μάρτιο από 51 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές της HSBC ωστόσο, θεωρούν ότι η βελτίωση αυτή δεν οδηγεί και σε αναθεώρηση των προβλέψεων για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα.

Η αντίδραση των αγορών πάντως, ήταν άμεσα με τους συνήθεις ύποπτους, τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου της Αυστραλίας, να καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v