Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία μετά την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων και ενώ τα στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης προβληματίζουν

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία μετά την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων και ενώ τα στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης προβληματίζουν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,40% στις 10127 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,2% στις 20897 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi υποχωρεί κατά 0,05% στις 2026 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,41% στις 4364 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, o Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,17% στις 2374 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,21% στις 2582 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης μειώθηκε σημαντικά τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, στο 48,1 από 49,6 τον προηγούμενο μήνα.

Η είδηση προκάλεσε πτώση στην τιμή του πετρελαίου και του χαλκού και διορθωτικές κινήσεις στις μετοχές του ενεργειακού και του μεταλλευτικού κλάδου καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την αναπτυξιακή πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v