Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall και τις θετικές ειδήσεις για την οικονομία των ΗΠΑ. Κάθετη πτώση στην κινεζική αγορά και προειδοποιήσεις Wen για την οικονομία.

Σημαντικές αποκλίσεις καταγράφονται κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές. Οι περισσότεροι δείκτες, με πρωτοπόρο τον Nikkei, καταγράφουν ισχυρή άνοδο με στήριξη από την χθεσινή πορεία της Wall αλλά και τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία. Βουτιά όμως, καταγράφουν οι κινεζικοί δείκτες μετά την προειδοποίηση Wen για τους κινδύνους που εγκυμονούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,53% στις 10050 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 21385 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,99%.

Στην κινεζική αγορά ωστόσο, ο Shanghai Composite καταγράφει κάθετη πτώση 2,64% στις 2391 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 2,76% στις 2607 μονάδες.

Στη Wall, o S&P έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008 με άνοδο 1,81% στις 1.395,96 μονάδες με στήριξη κυρίως από τα θετικά οικονομικά μεγέθη και τη σημαντική ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v