Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά την ολοκλήρωση του PSI. Οι αναλυτές δηλώνουν ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί το τοπίο ως προς την πυροδότηση των CDS. Ήπιος ο πληθωρισμός στην Κίνα. Σενάρια για μείωση επιτοκίων.

Πράσινα είναι τα ασιατικά ταμπλό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI αν και οι αναλυτές δηλώνουν ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί το τοπίο ως προς την πυροδότηση των CDS.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,65% στις 9929 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,14% στις 21139 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,88% στις 2018 μονάδες. Κέρδη 0,9% καταγράφει ο αυστραλιανός ASX στις 4300 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,79% στις 2439 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,08% στις 2664 μονάδες.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών ηγούνται της ανόδου καθώς το δολάριο ενισχύθηκε στα 81,8 γεν έναντι 81,6 γεν.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στην Αθήνα και στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI.

«Υπάρχει ακόμη μεγάλη νευρικότητα ως προς τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Δεν ξέρουμε εάν θα ενεργοποιηθούν τα CAC και εάν θα πυροδοτηθούν τα CDS. Εάν πυροδοτηθούν και τα δύο, τότε η αβεβαιότητα θα κλιμακωθεί επειδή κανείς δεν ξέρει ποιος έχει CDS και σε τι ποσό.» συμφωνεί και ο Sumino Kamei της Bank of Tokyo Mistubishi

Επίσης, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό της Κίνας είναι κατώτερα των προσδοκιών, εξέλιξη που ενισχύει τα σενάρια για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v