Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Πιέσεις για τους ασιατικούς δείκτες. Προβληματισμός για τις τιμές πετρελαίου. Στο στόχαστρο τράπεζες και real estate, ενώ ανοδικά κινείται ο ενεργειακός κλάδος. Κλειστό το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά την χθεσινή ανοδική πορεία στη Wall Street με το ενδιαφέρον αναλυτών και επενδυτών να εστιάζεται στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,23% στις 21066 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,24% στις 2042 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί σημειώνει πτώση 0,36% στις 4365 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,02% στις 2385 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,32% στις 2595 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,05%, στις 13.238,98 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,4% στις 1.409,75 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,76%, στις 3.078,32 μονάδες.

«Ο αντίκτυπος από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου κρατά αρκετούς επενδυτές στο περιθώριο» αναφέρει και η IG Markets.

Στις ασιατικές αγορές πάντως, ο ενεργειακός κλάδος καταγράφει ανοδική πορεία. Μετοχές εταιριών όπως η S-Oil, η Woodside Petroleum και η Origin Energy κινoύνται ανοδικά. Η Σαουδική Αραβία παρενέβη για τον καθησυχασμό της αγοράς λέγοντας ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ και θα επεκτείνει την παραγωγή της ώστε να μην υπάρξει αντίκτυπος στη διεθνή οικονομική ανάκαμψη.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με την Apple μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πουλήθηκαν 3 εκατ. από το νέο μοντέλο του iPad. Η LG Display, η οποία προμηθεύει με panel την Apple, καταγράφει κέρδη 2,4%.

Σε ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε και η μετοχή της Samsung, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου κινητών τηλεφώνων της εταιρίας.

Στην κινεζική αγορά πάντως, οι πιέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες γα τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αλλά και για τις μετοχές του κλάδου ακινήτων καθώς διατηρείται η νευρικότητα ως προς την επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v