Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή των επενδυτών στο σημερινό Eurogroup για το τείχος προστασίας της ευρωζώνης. Πιέσεις σε real estate και ενέργεια. Ανοδικά ο τραπεζικός κλάδος.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά την τελευταία συνεδρίαση ενός ανοδικού τριμήνου. Οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής ενόψει του σημερινού Eurogroup με περισσότερες εξελίξεις κυρίως ως προς την ενίσχυση της δύναμης πυρός του τείχους προστασίας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,31% στις 10083 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,57% στις 20492 μονάδες. Οριακές απώλειες 0,05% στις 4420 μονάδες για τον Αυστραλιανό ASX και 0,02% στις 2014 μονάδες για τον κορεατικό Kospi.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο, καταγράφηκε στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,24% στις 2257 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,34% στις 2451 μονάδες.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο ευρύτερος κλάδος του real estate δέχεται έντονες πιέσεις μετά την σύλληψη δύο ισχυρών ανδρών του κτηματομεσιτικού κλάδου για διαφθορά. Πτωτικά κινείται και ο ενεργειακός κλάδος καθώς συνεχίζεται η συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για τον τρόπο αντιμετώπισης των υψηλών τιμών πετρελαίου. Στον αντίποδα, στην κινεζική αγορά, ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος καθώς τα κέρδη της Bank of China ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v