Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση Bernanke στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο στις ασιατικές αγορές με στήριξη κυρίως από τις χθεσινές δηλώσεις του Ben Bernanke ο οποίος τόνισε πως η αμερικανική νομισματική πολιτική θα πρέπει να εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξη.

Ισχυρή άνοδο στις ασιατικές αγορές με στήριξη κυρίως από τις χθεσινές δηλώσεις του Ben Bernanke ο οποίος τόνισε πως η αμερικανική νομισματική πολιτική θα πρέπει να εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξη.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,36% στις 10255 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,44% στις 20.966 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 1,02% στις 2039 μονάδες.

Υποτονικό ωστόσο, είναι το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19% στις 2346 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,34% στις 2546 μονάδες.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,23%, στις 13.241,25 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,39% στις 1.416,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,78%, στις 3.122,57 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε πως παραμένει αβέβαιο εάν θα διατηρηθεί η πρόσφατη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει η στήριξη από τη νομισματική πολιτική. Την ίδια ημέρα, ο Bill Gross, ο ισχυρός άνδρας της Pimco, έγραψε στο Twitter πως βλέπει και τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed>

Οι δηλώσεις Bernanke «ήταν το ελιξίριο για τις τοποθετήσεις ρίσκου» εξηγεί ο Stewart Hall της RBC Capital Markets, υπενθυμίζοντας ότι κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι ασιατικές αγορές κινούνταν πτωτικά λόγω των ανησυχιών για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Ο μεταλλευτικός κλάδος ηγήθηκε της ανόδου με την μετοχή της Aluminum Corp of China να καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 4% στο Χονγκ Κονγκ ενώ η Nippon Light Metal ενισχύθηκε κατά 3%. Έντονα ανοδικά κινήθηκαν και η μετοχές του ναυτιλιακού κλάδου.

Επίσης, η υποχώρηση του γεν έδωσε ώθηση στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών. Επισημαίνεται ότι το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε προσωρινά κάτω από τα 83 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v