Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Διορθωτικές κινήσεις μετά την χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο στα υψηλά 52 εβδομάδων. Πιέσεις σε όλους τους κλάδους. Στήριξη ωστόσο, στις μετοχές εξαγωγικών εταιρειών στην Ιαπωνία, λόγω της υποχώρησης του γεν.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά την χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο που οδήγησε ειδικότερα τους ιαπωνικούς δείκτες σε υψηλό 52 εβδομάδων. Οι αναλυτές αποδίδουν τη διόρθωση στην «δεύτερη ανάγνωση» της ομιλίας Bernanke, αλλά και στη νευρικότητα που διαπιστώνεται ως προς την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,71% στις 10182 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δεικτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,89% στις 20858 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 2031 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,71% στις 2306 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,73% στις 2502 μονάδες.

«Είναι φυσικό να υπάρχει μία ανάπαυλα, δεδομένου ότι οι αγορές κινούνται ανοδικά τους τελευταίους 5 μήνες» δηλώνει ο Tetsuro Li, ο πρόεδρος της Commons Asset Management

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι διορθωτικές κινήσεις επηρέασαν σχεδόν όλους τους κλάδους. Στήριξη ωστόσο, υπήρξε για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών της Ιαπωνίας, λόγω της νέας υποχώρησης του γεν έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v