Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές εκτός Ιαπωνίας

Κέρδη για τις ασιατικές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη σε Κίνα και ΗΠΑ. Άλμα 4% για την Hyundai μετά τα αποτελέσματα. Πιέσεις ωστόσο, στην ιαπωνική αγορά λόγω της ανόδου του γεν.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και σήμερα για την κινεζική οικονομία. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ιαπωνική αγορά που έκλεισε στο κόκκινο συνεπεία της ανοδικής πορείας του γεν που πλήττει τις εξαγωγικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,59% στις 10050 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,67% στις 20659 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,99% στις 2049 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,24% στις 4427 μονάδες.

Η αγορά της Σαγκάης είναι κλειστή λόγω αργίας.

Στην Κίνα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών αναρριχήθηκε στο 58% τον Μάρτιο, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών. Χθες, υπήρξε μία ακόμη θετική έκπληξη από το μέτωπο της οικονομίας. Ο δείκτης μεταποίησης ISM ενισχύθηκε περεταίρω τον Μάρτιο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 53,4 μονάδες έναντι 52,4 τον προηγούμενο μήνα και 53 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κατά συνέπεια, ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται ανοδικά κυρίως στην κινεζική αγορά και το Χονγκ Κονγκ. Κέρδη καταγράφει και ο ευρύτερος κλάδος βασικών, πόρων αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ειδικότερα η μετοχή της Hyundai με άλμα 4,2%. Η κορεατική εταιρεία ανακοίνωση αύξηση πωλήσεων σε ετήσια βάση κατά 18%.

Στον αντίποδα, έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών καθώς το γεν κινήθηκε εκ νέου ανοδικά. Συγκεκριμένα το ιαπωνικό νόμισμα άγγιξε τα 81.84 γεν έναντι του δολαρίου που είναι και το υψηλότερο επίπεδο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v