Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτώση 1,5% σε Τόκιο και Σεούλ. Άλμα του κινεζικού πληθωρισμού και απογοήτευση από τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ. Κλειστές είναι οι αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ και Ευρώπη.

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές μετά τις δυσοίωνες ειδήσεις για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, αλλά και το άλμα του πληθωρισμού στην Κίνα δημιούργησαν ένα αρνητικό περιβάλλον στις χρηματιστηριακές αγορές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,47% στις 9.546 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,57%, ενώ στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,51% στις 2.294 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,61% στις 2.504 μονάδες.

Κλειστές είναι οι αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ. Επίσης κλειστές είναι οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Ωστόσο, η συνεδρίαση στη Wall Street θα διεξαχθεί και αναμένεται να υπάρξει αρνητική αντίδραση για τα στοιχεία σχετικά με την αγορά εργασίας.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, βάσει των οποίων τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν 120.000 θέσεις εργασίας έναντι προσδοκιών για 205.000. Επίσης, ο πληθωρισμός στην Κίνα ενισχύθηκε στο 3,6% τον Μάρτιο από 3,2% τον προηγούμενο μήνα, εξέλιξη που σβήνει τις ελπίδες για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές αλλά και ο ευρύτερος κλάδος του real estate, ενώ πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v