Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στην ιαπωνική αγορά. Χαμηλός όγκος συναλλαγών. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη, Wall, Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία και Σιγκαπούρη λόγω Πάσχα. Η προσοχή στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Μικρές απώλειες σημείωσαν οι ασιατικές αγορές σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς πολλά χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω του Πάσχα. Εκτός από τις ευρωπαϊκές αγορές και τη Wall, κλειστά είναι επίσης τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία και Σιγκαπούρη.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,81% στις 9.688 μονάδες. Επισημαίνεται ότι ο Nikkei έκλεισε την εβδομάδα με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 8 μηνών.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 2.029 μονάδες. Αντίστοιχο το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite κατέγραψε οριακή άνοδο 0,19% στις 2.306 μονάδες, ενώ ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 2.519 μονάδες.

Οι επενδυτές, παράλληλα, επιλέγουν να μείνουν στο περιθώριο καθώς αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την Ισπανία.

Επισημαίνεται ότι η προσοχή τους στρέφεται στα στοιχεία για τον δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 250.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v