Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανική υποχώρηση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες στην Ασία. Έντονος προβληματισμός από την επιστροφή των ισπανικών αποδόσεων πάνω από το 6%. Βουτιά στις μετοχές Sony και Sharp μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Οι ζημίες ρεκόρ της Sony, αλλά και η εντεινόμενη ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη είναι οι βασικότερες αιτίες για τις νέες πιέσεις που καταγράφηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,83% στις 9458 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,20% στις 20112 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 1994 μονάδες. Με πτώση 0,96% στις 4331 μονάδες έκλεισε και ο Αυστραλιανός ASX.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,27% στις 2299 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,32% στις 2511 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι χθες, μετά το κλείσιμο των ασιατικών αγορών, η Sony ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ. Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα της Sharp. Και οι δύο εταιρίες προχώρησαν σε υποβάθμιση των στόχων τους για την φετινή χρονιά. Η μετοχή της Sony καταγράφει βουτιά 5% και της Sharp κάθετη πτώση 2,7%.

Επιπλέον, στην αγορά του Χονγκ Κονγκ συνεχίζεται πτωτική πορεία στον ευρύτερο κλάδο ακινήτων.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επενδυτές προβληματίζονται από τη νέα ενίσχυση των αποδόσεων που καταγράφηκε χθες στα ομόλογα Ιταλίας και Ισπανίας (ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το 6% για τα 10ετή). Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ενδεχομένως η Ισπανία να μην αποφύγει την προσφυγή στο ταμείο στήριξης προκειμένου να απαλλαχθεί από τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών.

Και η Wall Street άλλωστε κατέγραψε χθες ισχυρές απώλειες λόγω του έντονου προβληματισμού για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Ο Dow υποχώρησε 1,65%, στις 12.715,93 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 1,71% στις 1.358,59 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,83%, στις 2.991,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v