Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή ώθηση στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδος για τους ασιατικούς δείκτες. Τράπεζες, μεταλλευτικές, ενέργεια και εξαγωγικές εταιρείες στο επίκεντρο. Αισιοδοξία από τις θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ και από τις εξελίξεις στην Ισπανία.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία ενώ παράλληλα, οι επενδυτές αναθάρρησαν από την ισχυρή ζήτηση στην χθεσινή δημοπρασία της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,14% στις 9.667 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,44% στις 20.857 μονάδες. Κέρδη 1,31% για τον αυστραλιανό ASX στις 4.425 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 1,11% στις 2004 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,85% στις 2.378 μονάδες, ενώ ο CSI 300 κατά 2,14% στις 2.595 μονάδες.

Η απόφαση του ΔΝΤ να αναβαθμίσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη έδωσε ώθηση στις τιμές των βασικών πόρων . Ακολουθούν κατά πόδας οι μετοχές του ενεργειακού και του μεταλλευτικού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της BHP Billiton ενισχύεται κατά 1,7%.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ιαπωνικού γεν, δίνοντας ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Η μετοχή της Toyota Motor Corp ενισχύεται κατά 2,6% και της Nissan Motor κατά 3,7%.

Και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η εικόνα είναι θετική. Στις θετικές εκπλήξεις συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα και της Goldman Sachs, που συμπαρασύρουν ανοδικά τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου στις ασιατικές αγορές. Η μετοχή της Nomura Holdings ενισχύεται κατά 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v