Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανακάμπτουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία. Ανακάμπτει ο κλάδος βασικών πόρων και το real estate στο Χονγκ Κονγκ. Νευρικότητα για τα σχέδια εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τη νευρικότητα που δημιουργείται ως προς τα σχέδια της Βορείου Κορέας να προχωρήσει σε νέα εκτόξευση πυραύλου. Οι επενδυτές σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τις αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πτωτική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο κλάδος των βασικών πόρων πρωτοστάτησε ανοδικά, κυρίως στην αυστραλιανή αγορά, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ανακάμπτει το κλάδος του real estate μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,70% στις 9524 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,58% στις 20256 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 4356 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,29% στις 2338 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει κέρδη 1,42% στις 2555 μονάδες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κορεατικός Kospi αποτελεί ο οποίος υποχωρεί κατά 0,39% στις 1986 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v