Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές κατευθύνσεις στις ασιατικές αγορές

Στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης δημοπρασίας ομολόγων στην Ισπανία. Κέρδη για βασικούς πόρους και ενέργεια. Πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα που δίνουν σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης δημοπρασίας 10ετών ομολόγων της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,81% στις 9588 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,41% στις 20865 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,32% στις 4441 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi πτώση 0,23% στις 1999 μονάδες

Οριακές κινήσεις στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,13% στις 2383 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,09% στις 2602 μονάδες.

Ο κλάδος των βασικών πόρων καταγράφει άνοδο, κυρίως μετά τα δημοσιεύματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Κίνας Xinhua που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του λόγου τραπεζικών αποθεμάτων. Έτσι, η μετοχή της BHP Billiton ενισχύεται κατά 0,7% και της Rio Tinto κατά 0,3%. Ανοδικά κινούνται και ενεργειακοί όμιλοι όπως η Cnooc που ενισχύεται κατά 0,9% και η Petrochina κατά 0,5%.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών όμως, δέχονται πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Nikon – που πραγματοποιεί περισσότερο από το ένα πέμπτο των πωλήσεών της στην Ευρώπη - υποχωρεί κατά 2,4% και της Sony κατά 1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v