Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Κλίμα νευρικότητας στις ασιατικές αγορές. Η προσοχή στη συρρίκνωση του κινεζικού κλάδου μεταποίησης. Πτωτικά οι εξαγωγικές μετοχές της Ιαπωνίας λόγω του ισχυρού γεν.

Ήπιες πιέσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,2% στις 9.542 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,64% στις 20.876 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,1% στις 1.972 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,32% στις 4.430 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,33% στις 2339 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,4% στις 2616 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο κινεζικός τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε και τον Απρίλιο, αν και με μικρότερο βαθμό από ότι τον προηγούμενο μήνα. Η βελτίωση της κατάστασης στον κλάδο μεταποίησης κατά τον Απρίλιο «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και κατά συνέπεια μειώνεται η ανησυχία για απότομη επιβράδυνση στην Κίνα» αναφέρει ο Hongbin Qu της HSBC.

Ο ευρύτερος κλάδος ακινήτων δέχεται πιέσεις στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Πιέσεις και για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών στην Ιαπωνία καθώς ενισχύεται το γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v